четвъртък, 17 февруари 2011 г.

Мениджърски компетенции

Мениджър в голяма корпорация получил сърдечен пристъп. Лекарят го посъветвал да прекара известно време на село, за да се възстанови.
Мениджърът отседнал в една ферма, но след няколко дни започнал да скучае и помолил стопанина да му намери някаква работа. Фермерът му предложил да изрине обора, като бил сигурен, че гражданин, прекарал целия си живот в офис, няма да се справи и за седмица. За негово пълно изумление мениджърът се справил перфектно с работата до вечерта.
На следващия ден му дал по-сложна задача - да обезглави петстотин пилета, като не се съмнявал, че тази работа вече ще се окаже не по силите на мениджъра. Но в края на деня всичко било свършено.
Сутринта фермерът дал на мениджъра чувал с картофи, които трябвало да сортира в две щайги - дребните в едната, едрите в другата. В края на деня го заварил да стои пред пълния чувал и празните щайги.
-Как е възможно, - възкликнал стопанинът - първите два дни свърши толкова много и тежка работа, а днес не можа да се справиш с такава дреболия?
-Какво чудно има, - отвърнал мениджърът - цял живот режа глави и рина чужди ескременти, а ти сега искаш да взимам решения ...

Материалите в блога са лични преводи. Копирането е забранено!

0 коментара:

Публикуване на коментар