петък, 28 септември 2012 г.

Закъснявам!

Двама разсеяни пешеходци се сблъскват на улицата. Стрес, разсипан ръчен багаж, нормалната драма.
- Извинете, - казва единият, след като набързо събира нещата си, - надявам се , че сте добре! Аз трябва да вървя веднага, закъснявам за лекция по тайм-мениджмънт.
- Явно лекциите не ви помагат особено - засмива се другият.
- Не, не, вие не разбирате! Аз съм лекторът.

Подобен привкус ми оставят и сайтовете на техническите ни университети. Не знам доколко уеб-програмирането е сред образователните им приоритети, но навигацията из тях е като да шофираш в ориенталски пазар, а като цъкна да отворя някоя страница, сядам да люпя семки, докато се случи. :)

4 коментара:

Анонимен каза...

Да, на повечето сайтовете им са отвратителни или поне доста зле. И всички преподаватели имат е-мейли в Яху, Хотмейл, ГМейл и къде ли не, но само не и в домейна на университета. А е толкова просто и не иска почти никакви пари ....
Това разбира се трябва да ти каже нещо за качеството на образованието в този университет. Или поне за качеството на мениджмънта :)

5ко

Gloxy-Floxy каза...

Е, аз не съм се потапяла чак в такива дълбини до мейл-адресите на преподавателите, но това, на пръв поглед някой, който се очаква да те научи на нещо, да не може да го направи качествено сам за себе си, е една меко казано странна маркетингова стратегия. :)

Анонимен каза...

Тази стратегия се нарича мърлящина :) и то огромна. Половината страници не се отварят и забиват, 1/4 пък ще се появаят в светлото бъдеще и са в ремонт.
Все едно да отидеш при хирург за много важна операция и ръцете му да са мръсни, без ръкавици, с черно под ноктите, и да си бърка в носа за добавка :) И да извади инструменти отпреди 30 години и омазнен бележник - самоучител от студентските му години с описание как се прави операцията

Gloxy-Floxy каза...

Нямам какво да опонирам за съжаление. :)

Публикуване на коментар