вторник, 29 ноември 2011 г.

Притча за човешката глупост

Една индийска жена работела на строеж. На главата и трупали тухли и тя ги носела от единия край на строежа до другия. Работата била изтощителна, а времето горещо. В някакъв момент тя залитнала от умора и тухлите се разсипали. Жената не можела да ги натовари обратно без чужда помощ, седнала на земята, разплакала се и от все душа започнала да се жалва на бог от съдбата си. 
Бог не издържал мъката и, явил и се и я попитал:
-Кажи с какво да ти помогна? Готов съм да изпълня всяко твое желание.
Тя избърсала сълзите си и го помолила:
-Господи, нареди обратно тези тухли върху главата ми!

Използвайте възможностите пълноценно! :)

5 коментара:

доставка на марков алкохол каза...

Харесвам такива поучителни разказчета. Те са си го казали хората " простотията ходи по хората, не по животните".

почивка малта каза...

Хаха, скромна е жената просто. Тази притча показва, че и да имаш невероятна възможност, шанс и късмет в живота, ако не можеш да видиш по-далеч от носа си няма да можеш да използваш шанса пълноценно. Така и става на практика в живота, пропускаме толкова възможности заради ограниченото ни виждане. Винаги съм вярвала, че хората, които успяват в живота успяват защото шанса и го хващат, освен куража, които имат.

круизи каза...

Чудесна притча за човешката глупост. Доволна съм че попаднах на този сайт. ИМА ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ, ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА КОИТО."Тя избърсала сълзите си и го помолила:-Господи, нареди обратно тези тухли върху главата ми!" само какво е поискала жената, това показва колко е борбена и на какво е способна, много хубава притча, Трябва да се замислим над нея и да видим до къде сме стигнали.Знам, че хората, които наистина успяват в живота са точно тези, които не се отказват въпреки трудностите искат сами да се справят в живота и като се обърнат след години да си кажат, да аз го постигнах.

Gloxy-Floxy каза...

:) Благодаря, но любезно моля да не викате! Все още нямам проблеми със слуха, още по-малко толкова брутални със зрението, че да се налага да ми пишете с главни букви. :D

доставка на алкохол каза...

Поредната жена, която показва, че човек ако реши може да прави всичко, че няма мъж да и женска работа. Ей такива еманципирани и силни хора харесвам. Тази притча е много красива. Трябва много хора да си вземат поука от нея.Каквото и да става една жена никога няма да се откаже от започнатото. Ще се бори до последно каквото й да и коства.Наистина понякога трябва да се замислим и ако имаме такъв шанс както е при нея бог да я пита какво иска, много да внимаваме какво ще си пожелаем.

Публикуване на коментар