понеделник, 29 ноември 2010 г.

Цитати и афоризми за лична ефективност

Здравето е първата необходима съставка за успеха.
Владимир Довган

Единственото вярно мерило за Вашия успех е това, какво правите в сравнение с истинския си потенциал.
Пол Майер

Спадът на активността означава, че Вашата предприемателска дейност е минала на определен етап, на който не бива да оставате повече. В противен случай сте обречен на провал. Настъпва революция. Необходимо е да направите смяна на приоритетите, наново да поставите акцентите и да се движите напред, към новия успех.
Тери Дин

Да избираш времето значи да го икономисваш.
Франсис Бейкън

Човек с ясна цел ще измине и най-тежкия път. Човек без цел не може да се движи и по най-гладкия път.
Томас Карлайл

Хората, които не могат да намерят време за почивка, рано или късно ще трябва да намерят време за болест.
Джон Уонамейкър

Работейки 24 часа на ден, човек може да се утрои. За да се умножите повече от три пъти, единственият изход е да научите другите да поемат част от работата Ви.
Хаймън Джордж Риковър

Има само един начин да свършите голяма работа - да я обикнете. Ако не сте достигнали до това, изчакайте, не се хвърляйте в дела. Както и с всичко друго, интересната работа ще Ви подскаже собственото Ви сърце.
Стив Джобс

Най-краткият път към промените е да не се страхуваш да се надсмееш над безспорните грешки, лъжливите представи и собствената си глупост. Това те освобождава от оковите към привичния стар стил на поведение и постъпки и ускорява придвижването напред, към новото.
Спенсър Джонсън

Има причина, успехът да не произтича право от интелекта. Колкото е по-умен човек, толкова повече се уповава на самия себе си. По-малко интелектуалните хора знаят, че не са така умни. Следователно, те по-често търсят други, които могат да им помогнат, да се изкачат по стълбата.
Браян Трейси

Материалите в блога са лични преводи. Копирането е забранено!

0 коментара:

Публикуване на коментар