събота, 14 май 2011 г.

Но той не дойде за въдица ...

Млад човек кандидатства за длъжността продавач-консултант в голям хипермаркет. Управителят е много скептично настроен, но младежът настоява да го вземат за кратък пробен срок, даже и без заплата, и след като видят на какво е способен, да решат окончателно подходящ ли е за длъжността. Така и правят.
На следващия ден управителят забелязва, че новоизпеченият продавач твърде дълго се задържа с клиент в спортната зала. Приближава се, за да чуе по-добре как се изявява младежа.
-Да, тази въдица е чудесен избор, - говори той на клиента - отлично немско качество! Освен това към нея получавате безплатно и полезен набор от дребни аксесоари. Между другото, истински голяма риба едва ли бихте хванали до брега. Желаете ли да Ви предложа надуваема лодка с помпа? Имаме голям избор.
След като клиентът е оборудван и с гумена лодка, продавачът го убеждава да си вземе и от чудесните полски палатки, които според нуждата могат да бъдат разпънати и като двуместни, и като осемместни. Накрая си тръгва, натоварен с планина от стоки.
Управителят се приближава до младия продавач и го потупва по рамото:
-Браво, ти наистина се справяш чудесно! Клиентът дойде за една въдица, а ти му продаде половината магазин!
-Но той не дойде за въдица - усмихва се момчето. - Всъщност, дойде за дамски превръзки за жена си и аз му казах: "Не е ли по-добре вместо да се чудите какво да правите вкъщи целия уикенд, да отидете за риба?"

1 коментара:

LaSombra каза...

Един руснак кани свой приятел на риба.
-- Ама аз не мога да ловя риба -- вика онзи.
-- Какво има за можене бе? Наливаш и пиеш!

Публикуване на коментар